Origineel gezonde apéro met de laatste courgettes

 

Heb je nog courgettes over uit de tuin of gewoon uit de winkel? Dan is dit het ideale recept om ze te verwerken tot een lekker innovatief en gezond hapje. Het kost je weinig tijd en moeite voor een apéro to impress yummmm!

Wat heb je nodig? (4 personen)
- 1 courgette
- 2 eieren
- bloem
- paneermeel
- peper & zout

Hoho, wat een mini-lijstje, bijna niets nodig en ik vermoed dat je dit alles standaard in huis hebt liggen :-)

Hoe maak je het?
Snijd de courgette door midden en haal er de zaadlijsten uit. Dit wordt namelijk nooit lekker krokant als courgette frites.
** Gooi het niet weg, maar verwerk het in een dip ! **

Snijd de courgette in reepjes van één centimeter dikte. Je hoeft de courgette niet te schillen.
** Yay, nog minder werk ** 

Zet 3 potjes op een rij (efficiëntie-gewijs): 1 potje met het bloem, 1 potje met de eieren,
1 potje met paneermeel.
** In die volgorde, of je gaat smossen ;-) **

Dompel de courgettereepjes onder in alledrie de potjes (bovenstaande volgorde) en leg ze op een ovenschaal bedekt met bakpapier.

Tot slot kruid je de courgettereepjes en steek je ze in de oven gedurende ongeveer 20 minuten (tot ze mooi bruin zien en krokant zijn). 
Haal ze tot slot uit de oven en laat ze eventjes afkoelen.

En nu, dippen maaaaar... want wat zijn courgette frites zonder dips?
Ter inspiratie: maak een heerlijk verse tomatendip met basilicum en look.
** En verwerk er het pulp en de zaadlijsten van de courgettes erin ;-) **

Geen tijd meer om ook nog een dip te maken?
Binnenkort lost Wonky dat probleem voor je op en liggen er verse dips van geredde groenten in de schappen! HOORAY!