Recept voor dipstengels of frietjes van geredde broccolistronken

Met dit recept hoef je nooit meer je broccolistronken weg te gooien, haal je meer uit je boodschappen en strijd je mee tegen voedselverspilling.

 

Benodigdheden

·      broccolistronk

·      olijfolie

·      parmezaan/zwarte peper OF chilipoeder/paprikapoeder/lookpoeder

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Verwijder de buitenste harde schil van de broccolistronk.

Snijd de broccolistronk in repen van ongeveer 1 cm dikte.

Leg de repen op een bakplaats met bakpapier of een overschaal.

Nu hangt het af van je voorkeur: hou je het liever plantaardig? Ga dan voor de pittige combo paprikapoeder, lookpoeder en chilipoeder. Heb je het graag cheesy? Kies dan voor de combo parmezaan met zwarte peper.

Sprenkel wat olijfolie over de broccolirepen.

All ready? Zet de ovenschaal of bakplaat in de oven en wacht 30 minuten. Let op, dit hangt sterk af van oven tot oven, dus hou het een beetje in de gaten.

Haal de ovenschaal of bakplaat uit de oven en je bent klaar om de dipstengels op te dienen!

 

Dit hapje is super easy en perfect om op te dienen als aperitief voor het hoofdgerecht (waar waarschijnlijk de broccoliroosjes in verwerkt zijn). Je kan de stengels perfect combineren met een heerlijk gezonde dip van Wonky. Zo red je nog meer verse groenten!

 

Tot slot kan je eindeloos variëren met de kruiden. Geen excuus meer dus om de stronk weg te gooien: lekker, gezond, goed voor het milieu én de portemonnee. Let’s get Wonky!

STAP 1

STAP 2

STAP 3

STAP 4

STAP 5