Inspiratie voor Dagen Zonder Vlees: week 1 - lekker makkelijke start!

1 MAART, HET IS ZOVER: Dagen Zonder Vlees begint en wij zijn van plan om jullie te voorzien van tonnen inspiratie! Op zoek naar heerlijke gerechtjes? Dan ben je bij Wonky op het juiste adres!

Wonky toast

Ingrediënten (2 personen)

  • Zuurdesembrood*

  • Wonky worteldip
  • Zachte geitenkaas
  • Pijnboompitten
  • Rucola
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Bereiding:

Rooster de sneetjes zuurdesembrood in een grillpan of op een grillplaat met een beetje olijfolie en zout. Haal het brood van de grill als ze mooi goudbruin zijn en laat ze even afkoelen. Smeer een dikke laag Wonky worteldip op de sneetjes brood. Verbrokkel wat zachte geitenkaas en leg ze bovenop de worteldip. Rooster de pijnboompitjes heel kort in de pan. Strooi ze samen met de rucola over de toasts. Werk af met wat peper en zout.

*kan ook met crackers of toast uit de winkel

Instagram food styling by @Happyelke with the Wonky toast! 

Instagram food styling by @Happyelke with the Wonky toast! 

 

Gevulde puntpaprika met Wonky couscous en feta

Benodigdheden (2 personen):

  • 2 zoete rode puntpaprika's

  • 4 dl groentenbouillon
  • 200 gr griekse feta
  • 150 gr quinoa
  • 200 gr Wonky paprikadip
  • 1 teentje look
  • 1/2 bussel peterselie
  • 60 gr pijnboompitten
  • 4 eetlepels paneermeel
  • olijfolie
  • peper & zout

Bereiding: 

Doe de quinoa in een pot en voeg een dubbele hoeveelheid groentebouillon toe. Breng de quinoa aan de kook op een matig vuur en laat ze de bouillon opslorpen. Snij de zoete puntpaprika's overlangs in twee. Verwijder de zaadjes en leg de halve puntpaprika's in een ovenschaal. Druppel er wat olijfolie over en laat de paprika's gaar worden in de oven op 200°C gedurende 10 minuten.

Rooster de pijnboompitten goudbruin en snij de peterselie fijn. Doe dit alles in een mengschaal en voeg er de geplette lookpulp aan toe. Verbrokkel ook de feta in die kom. Daarna voeg je de gare quinoa toe. Tot slot voeg je een stevige lepel Wonky paprikadip toe en roer je alles om. Kruid indien nodig met peper en zout. 

Vul de halve puntpaprika's met de afgewerkte quinoasalade. Zet de ovengrill op. Strooi over elke puntpaprika een laagje paneermeel om een krokante korst te creëren. Druppel er tot slot een beetje olijfolie overheen en zet de gevulde puntpaprika's gedurende 10 minuten onder de hete grill.

Haal na 10 minuten de gevulde puntpaprika's uit de oven en werk af met een toefje Wonky paprikadip. Here you go, enjoy!

Geniet van de heerlijke receptjes. Volgende week zijn we weer met meer... Wonky receptjes voor Dagen Zonder Vlees! 

Wonky groeten!