Nu nog makkelijker VEGAN met Wonky dips!

Op Vegan Summer Fest hebben we het gemerkt: plantaardig eten of veganisme zit in de lift! Hoewel we meer en meer initiatieven en producten zien om veganistisch eten te vergemakkelijken, is er nog veel werk aan de winkel. Neem nu veganistisch broodbeleg, iets wat je niet zo makkelijk vindt in de rekken. 

Wij willen hier alvast ons steentje aan bijdragen. Met Wonky creëerden we namelijk volledig plantaardige dips, perfect als aperitief, broodbeleg of gebruikt zoals een veganaise. In combinatie met verschillende toppings, tovert elke veganist met de Wonky dips de lekkerste vegan lunch of snack op tafel. 

Hier alvast enkele tips voor heerlijk gezonde VEGAN recepten op basis van de Wonky dips:

Pittig gekruide broccoli-stengels met paprika-tomaatdip

Perfect als hapje bij een klein hongertje of als aperitief met vrienden

Heerlijk plantaardig snacken op een makkelijke manier!

Heerlijk plantaardig snacken op een makkelijke manier!

Gegrilde groenten met een topping van paprikahummus

Perfect als gezonde lunch of vederlicht avondmaal

Wonky gerecht gegrilde groenten - ma vie en vert.jpg

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 8 wortelen
  • 180 gram Wonky paprikahummus
  • provençaalse kruiden
  • paprikapoeder
  • komijn
  • olijfolie
  • peper & zout
  • Bereiding:
  1. Snij de aubergines en courgettes in plakjes. Strooi de Provençaalse kruiden over de plakjes en besprenkel ze met olijfolie.
  2. Snij de wortelen in repen. Leg ze op een ovenschaal of bakplaat en wrijf ze in met olijfolie, komijn en paprikapoeder. Kruid de wortelen tot slot nog met peper en zout.
  3. Zet de groenten ongeveer 15 minuten in de oven op 180°C. Wanneer ze gaar zijn, haal je ze uit de oven en verdeel je ze over de borden.
  4. Open het potje Wonky paprikahummus en leg een goede eetlepel Wonky dip boven op de groenten.
  5. Ziezo, je gezonde lunch of vederlichte avondmaal is klaar!

 

Falafel met zoete aardappel/pastinaak-frietjes en dips

Perfect als stevig avondmaal

Benodigdheden - 4 personen

Falafel

  • 1 snuifje komijnpoeder
  • 1 snuifje chilipoeder
  • 1 snuifje zout, chilipoeder, komijnpoeder
  • 1 koffielepel tandoori-pasta (naar smaak)
  • 1 takje munt
  • 500 g gedroogde kikkererwten
  • 1 sjalot (of een kleine ui)
  • 1 koriander (enkele takjes)

Groentefrietjes

  • 6 zoete aardappelen
  • 2 pastinaken

Dips
een frisse gele worteldip en/of pittige paprika dip!

Bereiding

  1. Giet het water uit de pot met gewelde kikkererwten. Spoel ze even onder stromend water en laat de erwten goed uitlekken.
  2. Doe de kikkererwten in de hakmolen en maal ze al een eerste keer. Roer af en toe even in de kom van de hakmolen zodat je fijngemalen kikkererwten verkrijgt. (Je moet dit kunnen bewerken zoals een deeg.)
  3. Pel de look, en plet het teentje tot pulp. Pel de sjalot en snij ze in grove stukken. Spoel de munt en de koriander en pluk de blaadjes en fijnste takjes los. Doe de lookpulp, de sjalot en de verse kruiden bij de gemalen kikkererwten.
  4. Geef de bereiding extra smaak met wat tandooripasta (een Indiase pasta met specerijen), een snuifje zout, een snuif komijnpoeder en een klein beetje chilipoeder.
  5. Durf voldoende te kruiden!
  6. Voeg ten slotte een voorzichtig scheutje sesamolie toe, voor een zachte ‘geroosterde’ smaaktoets.
  7. Laat de machine opnieuw op volle toeren draaien tot de kruiden en specerijen fijngemixt zijn in het mengsel. (Schep tussendoor even door de kikkererwtenpasta, zodat de volledige inhoud van de pot perfect gemengd is.)
  8. Zet de falafelpasta in de koelkast gedurende een kwartiertje
  9. Snijdt intussen de pastinaak en zoete aardappelen in reepjes
  10. Rol falafels van 2 tot 3 centimeter diameter (zo’n 20 tot 25 g per balletje) en verzamel de balletjes op een bord, alvorens je gaat bakken.
  11. Verhit een pan met veel olijfolie in en bak de balletjes. Zorg dat ze elkaar niet raken.
  12. Verhit een tweede pan en bak de frietjes mooi krokant
  13. Serveer de warme falafels met de frietjes en de 2 Wonky dips
Kruidige falafel met groentefrietjes en hummus

Kruidige falafel met groentefrietjes en hummus