Koninklijk Diner in het Kasteel te Laken

 

Goedemorgen allemaal, wat een ochtend, de ochtend na... het Koninklijke Diner.

Aangezien velen me vragen naar een relaas van de avond, deel ik graag mijn ervaringen met jullie.

Enkele weken terug kreeg ik een uitnodiging van Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit de Koningin voor een diner in het Kasteel van Laken. Je kan je wel inbeelden dat ik vrolijk verrast was, om het op z'n zachtst uit te drukken.

De uitnodiging van de Koning en Koningin voor het Koninklijke Diner

De uitnodiging van de Koning en Koningin voor het Koninklijke Diner

Gisteren was het zo ver en kwam ik, na een aantal keer verkeerd rijden vol stress, aan in het Koninklijk Kasteel te Laken. Gigantisch paleis natuurlijk, en heel impressionant.

Wazige foto van de aankomst aan het Koninklijke Paleis in Laken.

Wazige foto van de aankomst aan het Koninklijke Paleis in Laken.

Na enkele security checks, werden we naar een prachtige zaal geleid waar de aperitief zou plaatsvinden. Daar kregen we de tijd om kennis te maken met de andere sociale ondernemers, stuk voor stuk bewonderenswaardige initiatieven met een maatschappelijk geëngageerde insteek.

Dan was het tijd voor de kennismaking met Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit de Koningin. Beide namen ze de tijd om te luisteren naar alle sociale ondernemers en hun doelstellingen. Ze waren enorm geïnteresseerd in onze visies. Later aan tafel vertelde de Koningin dat zij zelf vragende partij zijn om meer en meer (sociale) ondernemers te ontmoeten en de tijd te nemen om écht met hen te spreken.

Tijdens het diner werden we opgedeeld in 4 tafels. Koningin Mathilde en Koning Filip switchten tussen de verschillende tafels. De Koningin heeft zeker drie kwartier bij ons aan tafel gezeten en toonde heel veel interesse en respect voor de initiatieven. Ook gaf de Koningin zelf haar mening over verschillende maatschappelijke topics. Wat een warme, intelligente vrouw!

Aangezien we geen foto's mochten nemen tijdens het diner in de aanwezigheid van Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit de Koningin, trok ik snel enkele selfies nadien. De officiële foto van de Hof-fotograaf volgt natuurlijk nog...

Selfies in het Paleis. De officiële Koninklijke foto's volgen later.

Selfies in het Paleis. De officiële Koninklijke foto's volgen later.

In het algemeen was dit een geweldige ervaring, waarbij ik ontdekt heb hoezeer Koningin Mathilde en Koning Filip bezig zijn met het ondersteunen van jonge (sociale) ondernemers. Zij hechten veel waarde aan dergelijke initiatieven en voor ons was dit een mooie erkenning. Met de Koninklijke Zege en vol motivatie, vliegen we er opnieuw in vandaag!

Oh ja en btw: het eten is overheerlijk en ik weet niet of ik ooit nog zo lekkere wijnen zal drinken!

Wonky groeten, 

Helena