Van Leeuwenkuil tot Colruyt: dip per dip

 

Na de aflevering van Leeuwenkuil, krijgen we vaak de vraag "Ben je nu met de 3 Leeuwen in zee gegaan?". Daarom geef ik jullie graag een update, over hoe we van de Leeuwenkuil stap per stap, dip per dip naar de Colruyt wandelden. 

De Leeuwenkuil was een overweldigende ervaring met interessante feedback en tips van de ervaren ondernemers. De 3 Leeuwen waar we in het programma een deal mee afsloten, zijn Conny Vandendriessche, Bart Verhaeghe en Luc van Mol. Drie toppers van formaat! 

Wonky nam deel aan de Leeuwenkuil. Zie hier de compilatie van de deelname.

De drie Leeuwen die bereid waren te investeren, hebben me veel bijgeleerd over het toekomstige groeipad van Wonky. Om het bedrijf groter te maken en dus nog meer voedselverspilling tegen te gaan - want dat is waar het om draait - moest ik sneller schalen (inter)nationaal. Ze vonden dan ook dat ik een grotere investering nodig had om dit te bereiken. 

De geboden investering, de expertise en het netwerk van de 3 ervaren ondernemers zou een ongelooflijke aanwinst zijn om Wonky snel te schalen! Alleen... ik besefte dat mijn passie lag bij marketing, branding en storytelling van projecten met een maatschappelijk doel. Als ik met de 3 Leeuwen in zee zou gaan, werd véél méér dan dat verwacht: logistiek, productieflow, boekhouding, sales, en nog zoveel meer. Aangezien ik weinig ervaring heb op het gebied van de operationele flow in een voedingsbedrijf en mijn passie hier niet ligt, besloot ik het over een andere boeg te gooien. 

Ik heb uiteindelijk niet gekozen voor de investering van de 3 Leeuwen, hoe top het aanbod ook was. Ik ben gegaan voor mijn passie: het vertellen van pure verhalen met als doel de wereld een beetje beter te maken. Om dit te kunnen doen, heb ik gekozen voor een nauwe samenwerking met één van onze operationele partners. Zij helpen mij om het verhaal van Wonky te schalen op (inter)nationaal niveau. Het Wonky verhaal in combinatie met hun expertise bracht Wonky in de rekken van Colruyt. 

leeuwenkuil verhaal Wonky

ONDER HET MOTTO:

"The best collaborations create something bigger than the sum of what each person can create on their own" OFTEWEL 1 + 1 = 3 !!

Nu weten jullie wat er na de opnames van Leeuwenkuil gebeurd is. 
Hoe dan ook, 1 ding is en blijft zeker: we gaan nog héél véél groenten redden de komende maanden/jaren!!

Are you in?

 

 
Helena Gheeraert