Hoe Wonky nog duurzamer wil worden in de toekomst!

 

Wonky = Duurzaam?

Of wij bezig zijn met het creëren van een duurzame strategie? En of!
Wonky is namelijk ontstaan vanuit het doel om voedselverspilling tegen te gaan, omdat het zonde is én een negatieve impact heeft op het klimaat.
Het zou jammer zijn mochten we dit niet op een zo duurzaam mogelijke manier aanpakken.

Perfect duurzaam? Allesbehalve! We doen ons best, maar zijn er nog lang niet! 
Daarom delen we met jullie waar we goed bezig zijn en waar er nog werk aan de winkel is.
En laat het duidelijk zijn...: alle feedback is méér dan welkom!

Goed bezig!

1) Wonky gaat de strijd aan tegen foodwaste! We redden verse groenten die anders verspild zouden worden in de voedingsindustrie. Want voedselverspilling heeft een gigantische impact op het milieu! Lees er alles over op onze blog:

2) Wonky wordt verpakt in gerecycleerd plastic! Plastic? Ja, maar dan wel 100% gerecycleerd. Vaak is het minder duurzaam om glazen verpakkingen te gebruiken, vanwege het gewicht in transport. Dan moeten er meer transporten ingelegd worden voor hetzelfde aantal dipjes. Verderop in deze post lees je welke opties we willen bekijken in de toekomst.

De Wonky verpakkingen bestaan uit 100% gerecycleerd plastic

De Wonky verpakkingen bestaan uit 100% gerecycleerd plastic

3) De keten is zo lokaal en kort als mogelijk! De Wonky snacks worden geproduceerd én verpakt in ons Belgenland, en meer bepaald in de West-Vloanders. Zo houden we de productieketen zo kort als mogelijk. Bovendien worden de Wonky producten ook aangeboden op lokale buurderijen.

 

Op naar nog beter! 

We zijn er zeker nog niet. Samen met jullie willen we de weg naar een meer duurzame toekomst bewandelen. Daarom stellen we onszelf drie grote doelstellingen. Deadline: Dag Van De Duurzaamheid 2018!

1) Meer gedeelde transporten. We willen ernaar streven om zoveel mogelijk transporten te delen met onze partners. Op dit moment rijden er in België veel te veel half-beladen camions rond. Wij willen hier geen extra transporten aan toevoegen, maar efficiënt samenwerken met anderen om minder, maar wel volle transporten in te lassen.

2)  Op zoek naar de meest duurzame, doch haalbare verpakkingstechniek. FSC-gecertifieerd karton, glas, gerecycleerd plastic, bio-afbreekbaar plastic, ... Alles moet tegenover elkaar afgewogen worden. Enerzijds moet onze verpakking zo duurzaam mogelijk zijn, en anderzijds moet voedselveiligheid en een degelijke bewaring gegarandeerd worden.

3) Nog meer verse groenten redden! 3 000 kg hebben we al gered. Volgend jaar willen we dit aantal laten stijgen tot zeker 10 000 kg! Want dat is uiteindelijk ons grote, duurzame doel!

Heb je tips voor ons om Wonky nog duurzamer te maken?
We horen het graag! 

Schermafbeelding 2017-10-09 om 18.30.05.png

We gaan voor duurzame handel! Help ons en geef jouw feedback!