3 makkelijke en gezonde snacks

 

3 makkelijk gezonde snacks!

Heb je het moeilijk om bij een klein hongertje in de namiddag of tegen de late avond af te blijven van de chips, snoepjes, koeken en andere ongezonde snacks?

Wij plaatsen 5 gezonde snacks voor jou op een rij, als alternatief voor de ongezonde snacks. We maken het niet moeilijk, want het zijn allemaal makkelijke snacks, waar je met weinig voorbereiding van kan smullen:

Hummus met rauwe groentjes


Niks beter dan een pot hummus open trekken en rauwe groentjes erin doppen. 
Maak je hummus zelf door eenvoudigweg kikkererwten, tahin, citroensap, komijn, knoflook en olijfolie te mixen met je favoriete kruiden. Je kan variëren met vele hummus recepten.

OF wees lekker lui, maar kies er dan wel de juiste hummus uit - je hebt er namelijk die te veel zout en (verzadigde) vetten bevatten en/of vol bewaarmiddelen zitten.  

Tip: de Wonky hummus! Veel minder (verzadigde) vetten en calorieën dan andere merken die je in de supermarkten kan vinden. Dit komt grotendeels omdat het een groentehummus is, met meer dan 50% groenten erin verwerkt.

Gezonde chips

Alternatieven voor de vettige chips die je vindt in de supermarkten, maak je lekker makkelijk zelf! Je kan allerlei groenten in de oven roosteren tot het gezonde chips worden, maar een heel lekkere en gezonde snack is toch de variant met boerenkool. Het recept voor de boerenkoolchips vind je op onze blog. 

 
 
Gezonde snack: chips op basis van boerenkoolbladeren. 

Gezonde snack: chips op basis van boerenkoolbladeren. 

Gedroogd fruit

Dit is persoonlijk één van mijn favorieten: gedroogde abrikozen, veenbessen, mango, ... Heerlijk en makkelijk als gezonde snack. Je kan het makkelijk kopen in de supermarkt. Let wel, soms zitten er toegevoegde suikers in. Probeer deze te vermijden! 

Voor de variatie: maak een mix van het gedroogde fruit met lekkere geroosterde (ongezouten) noten. Zo krijg je een gezond tussendoortje om naast jou te zetten tijdens het werken, lezen, ...

Heb je vaker nood aan tips om gezond te snacken? Wil je jouw favoriete ideetjes delen met anderen en wil je ook van hen horen wat hun best practices zijn? Word dan nu lid van onze 'makkelijk gezond snacken' facebook-groep.