Horeca & Foodservice Trends 2018

Jaarlijks geeft The Trend Kitchen - empowered by Foodservice Alliance - zijn visie op de trends voor het komende jaar. Wat wordt HOT in 2018 in de Foodservice & Horeca markt? Welke ontwikkelingen moeten we in de gaten houden en waar moeten we op inspelen? 

Wij zetten voor jullie de 6 belangrijkste trends op een rijtje, want ook Wonky werd tot 2 maal vermeld in het overzicht van The Trend Kitchen.

Wonky past in de trends voor 2018 

De 6 belangrijkste trends wereldwijd:

 1. De Kracht van Ambacht
  Deze trend manifesteert zich heel duidelijk: we gaan terug naar de ambacht, het vakmanschap. Het wantrouwen tegenover grote merken is groot en de consument gaat op zoek naar kleinschaligheid en uniciteit. Denk maar aan de vele barista's, ambachtelijke frisdranken, craft beers, etc.
   
 2. Ervaring eerst
  Ervaring en beleving staat meer en meer centraal in foodservice. De consument kan héél eenvoudig lekker eten geleverd krijgen tot aan zijn voordeur. Daarom komen ze alleen nog uit hun luie zetel voor echte belevingen, waar eten meer is dan functioneel.
   
 3. Betekenisvol met een missie
  De consument gaat steeds meer op zoek naar zingeving als meerwaarde. Ze worden ambassadeurs van de bedrijven die een hoger doel nastreven en hun missie voorop stellen. Hier wordt Wonky aangehaald als één van de foodconcepten met een duidelijke missie. Ken jij ons verhaal al? We streven naar voedselverspilling tegengaan én gezond snacken makkelijk maken!
   
 4. Hybride foodservice concepten
  Aangezien we steeds vaker slagen om te kijken door de ogen van de klant, ontstaan er meer hybride concepten. Voortkomend uit de levensstijl van de doelgroep, bieden ondernemers zowel horeca als retail of andere diensten in hun zaak. Denk maar aan Wasbar bijvoorbeeld, waar je je was kan doen en terwijl iets kan drinken/eten.
   
 5. Technologie als versterking
  Ook in de wereld van Foodservice en Horeca voelt men de impact van de digitalisering. De consument stelt hogere eisen omtrent het gemak van de consumpties. Zo wordt alsmaar meer online besteld via leveringsdiensten, zoals Deliveroo, UberEATS, etc.
   
 6. Way of Life
  Vegetarisch, veganistisch, glutenvrij, lactosevrij, biologisch,... Steeds meer consumenten gaan voor een specifieke levensstijl om gezonder en duurzamer door het leven te gaan. De foodservice sector moet hier een antwoord op kunnen bieden in de toekomst, met gezonde snacks.

Zoals eerder besproken, wordt Wonky tot 2 maal toe vermeld in het overzicht voor 2018. We zijn trots dat we als voorbeeld genomen worden voor de trend 'foodconcepten met een missie'. 
Wat dat is namelijk de kern van de zaak, onze missie om voedselverspilling tegen te gaan én gezond snacken makkelijker te maken.

Wonky dips - een gezonde snack met een missie!

Wonky dips - een gezonde snack met een missie!