6 redenen om meer avocado’s in je eetpatroon te integreren

6 redenen om meer avocado’s in je eetpatroon te integreren

Toast met avocado als ontbijt is al jarenlang aan een opmars bezig. Het is niet alleen lekker, maar biedt ook tal van voordelen voor de gezondheid. Een recente studie van MedicineNet wees uit dat avocado’s ontzettend doeltreffend zijn om hart- en vaatziekten tegen te gaan. Omdat wij bij Wonky natuurlijk al lang overtuigd zijn van de wondere wereld van avocado’s, lijsten we hieronder de voornaamste gezondheidsvoordelen van deze fruitsoort voor je op.

 

#1 Bron van gezonde voedingsstoffen en mineralen
Avocado’s bevatten een hele resem aan voedingsstoffen zoals kalium, magnesium en vitamine A, B1, B2, B6, B11, C en E. Bovendien zorgen de (gezonde!) vetten, vezels en mineralen ervoor dat je langer een verzadigd gevoel behoudt en minder snel naar ongezonde snacks grijpt. Nog een hapje, anyone?

 

#2 Hup, die cholesterol naar beneden
Inmiddels weten we allemaal dat een te hoog cholesterolgehalte heel wat negatieve gevolgen voor de gezondheid met zich meebrengt. De aanwezigheid van bèta-sitosterol in avocado’s remt de productie van slechte cholesterol (LDL) af, en doet die van goede cholesterol (HDL) de lucht inschieten. Dat horen we graag. Wees dus gul als je nog eens bruschetta’s met guacamole besmeert; je hart en bloedvaten zullen het je lonen!

 

#3 Eagle eyes
Dat avocado’s een bezoekje aan de oogarts kunnen verplaatsen, zullen we niet beweren, maar we weten wel dat ze op lange termijn je gezichtsvermogen verbeteren. Hoe dan? Het hoge gehalte aan antioxidanten – luteïne en zeaxanthine in het bijzonder – verkleinen de kans op staar en maculadegeneratie. Euh, ¿qué? Maculadegeneratie is een mooi woord voor netvliesveroudering of -slijtage. Je weet wat gedaan: smullen maar van die avocado’s om je haarscherpe kijkers eeuwig jong te houden!

 

#4 Baby boom
Vitamine B11, ook wel gekend als foliumzuur, is essentieel voor een gezonde zwangerschap. Eet je één avocado, dan heb je al de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid foliumzuur binnen. Deze vitamine verlaagt ook de kans op een miskraam, neurale buisdefecten en een open rug bij je baby. Zo, jij weet wat te serveren op je baby shower!

 

 

#5 Stimuleert je gelukshormoon
Behalve de vele gezondheidsvoordelen voor moeder en kind, speelt foliumzuur ook een belangrijke rol in de gezondheid van zij die geen kindje verwachten. Misschien heb je de term ‘runner’s high’ wel al eens horen vallen, oftewel het gevoel dat je krijgt na een stevig rondje lopen. Na een intensieve sportsessie komen de stoffen serotonine en dopamine vrij in je lichaam. Foliumzuur stimuleert de productie van diezelfde stoffen, die je energieniveau en geluksgevoel een boost geven. Als je ‘t ons vraagt is een avocado eten dus de ideale shortcut om de hele dag high on happiness rond te lopen!

 

#6 Stralende huid en glanzend haar
’t Zit vanbinnen! Een strak velletje verkrijg je door je lichaam van binnenuit goed te voeden. De vitamines C en E die we in avocado’s terugvinden, werken een egale en glanzende huid in de hand. Ook voor je haar doen deze bad boys wonderen. Het zal je dus niet verbazen dat je avocado’s behalve in gezonde en frisse gerechtjes ook in badschuim, gezichts- en haarmaskers terugvindt.

 

Wist je dat…
Geen enkel ander voedingsmiddel zoveel voedingswaarde biedt, ten opzichte van een minimum aan waterverbruik? Eéntje-nul voor de avocado’s!

 

Overtuigd van de voordelen van avocado’s? Probeer dan zeker onze Avocado Hummus Dip, Guacamole Dip of Avocado Pesto Dip. Toch meer fan van smoothies? Dan kan onze Wonky Smoothie Bowl je zeker bekoren!

Wij genieten graag mee van jouw apero of brunch op Facebook en Instagram met de hashtags #Wonky en #Wonkyrecipes.

Bronnen:

Avocados Do a Heart Good, Study Finds (medicinenet.com)

Nutrition – Avocado (avocadofruitoflife.com)

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.