Op zoek naar lekkere spring roll recepten? Stop met zoeken! Het fijne aan spring rolls, oftewel verse loempia’s, is dat deze variant niet wordt gefrituurd. Met deze spring roll recepten hoef je niet te koken en toch eet je lekker, vers en super gezond. De basis bestaat uit rijstpapier dat je vult met allerlei lekkere (gezonde) ingrediënten en dipt in een saus naar keuze.
Ingrediënten (4 personen)
- Wonky Avocado Pesto 2 x 150g
- 10 g verse koriander
- 1 limoen
- 200 g kool of salade
- 200 g wortel
- 200 g komkommer of paprika
- 100 g glasnoedels
- 12 rijstvellen
- 10 g verse munt
Wat moet je doen?
1. Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voordat je de noodles gaat koken, breek je ze in kleine stukjes. Spoel na het koken af met koud water.
2. Snijd alle groente zo fijn mogelijk in reepjes. Besprenkel de groenten met limoen. En haal de blaadjes koriander en munt van de steel.
3. Week 1 voor 1 de rijstvellen in warm water, doe een vleugje Wonky avocado pesto op de bodem, vul met het mengsel en vouw de rijstvellen dicht tot springrolls.
Voor de saus
- 75 g. cashewnoten
- 1/2 el. plantaardige olie
- 120 g. yoghurt
- 1 teentje knoflook
- 1 tl. citroensap
- 1 tl. sojasaus
- Cayennepeper naar smaak
Doe de cashewnoten, de olie en de yoghurt in een blender. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng opnieuw. Breng op smaak met zout en peper.
Avocado Pesto & Springroll ?
- We gebruiken de Avocado Pesto als smaakmaker in een vulling en als plakmiddel om de groentjes en noedels aan elkaar te laten kleven
- Parmezaan en avocado passen heel goed samen bij de Aziatische keuken met koriander en sesam
Nog een paar tips om de perfecte springrolls te maken
- Leg alle ingrediënten op voorhand klaar. Week de rijstvellen één per één en werk elke springroll onmiddellijk af.
- Gebruik je sla of koolbladeren in je springrolls? Leg eerst het blaadje op het rijstvel en leg daarop de rest van de vulling. Dit helpt om de vulling bij elkaar te houden.
- Leg de springrolls niet te vol, want dan heb je meer kans op scheuren en is het ook moeilijker om ze op te rollen.
- Ben je niet goed in groenten fijn snijden? Gebruik dan een mandoline. Neem zeker geen rasp, dan worden de ingrediënten te nat.
- Na het rollen kan je de verse springrolls invriezen. Plaats een stukje bakpapier in een plastic doosje, leg de springrolls er met de naad naar onder in en zorg dat ze elkaar niet raken. Je kan de bevrozen springrolls later meteen frituren.
Smakelijk :-)
Deel jouw WONKY creaties en inspireer jouw vrienden en familie met de hashtag #wonkyrecipes